Blog

“World Press Photo toont werkelijkheid in onze wereld”

“World Press Photo toont werkelijkheid in onze wereld”

Als bestuurslid van Stichting Wereldbeelden ben ik samen met Ruud Geven de initiatiefnemer van World Press Photo in Den Bosch. We vinden het belangrijk om lokaal en regionaal ruimte te bieden aan internationale beeldvorming.

 

Totstandkoming 

De afgelopen maanden (ruim 2 jaar) hebben we hard gewerkt om een plek in de agenda van Stichting World Press Photo te bemachtigen én om de nodige partijen bij elkaar te krijgen. Hoofdsponsor Canon Nederland, locatie Willem Twee kunstruimte en een team dat meedenkt en organiseert om het voor elkaar te krijgen.

 

 

Fotowedstrijd en workshops in aanloop naar tentoonstelling World Press Photo in Den Bosch

Naast de World Press Photo tentoonstelling organiseert Stichting Wereldbeelden een reeks evenementen op het gebied van documentaire- en persfotografie, geïnspireerd door de wereldse journalistieke blik van World Press Photo.
Enerzijds om meer aandacht te creëren voor wat zich wereldwijd afspeelt. Anderzijds om bezoekers te inspireren met een brede blik naar de wereld om hen heen te kijken.

www.worldpressphotodenbosch.nl

 

Brabant in Beeld

foto: arie kievit/HH

In aanloop naar de internationale fototentoonstelling organiseren we een fotowedstrijd samen met BN De Stem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, Canon Nederland en Willem Twee. Amateur- en professionele fotografen kunnen hun foto’s inzenden met als thema ‘Brabant in Beeld’.

Het doel van deze wedstrijd is om de meest spraakmakende foto’s van Brabantse bodem te tonen in een speciale expositie naast de World Press Photo tentoonstelling.

,Er zijn veel talentvolle fotografen in Brabant”, zegt Claire van Nunen van Stichting Wereldbeelden. ,,We willen ze graag een podium bieden. En tegelijkertijd vragen we ze een blik te werpen op Brabant. Het moeten World Press-waardige foto’s zijn.”

De fotowedstrijd is voor Brabantse fotografen, of ze er nu wonen of afkomstig uit zijn. De foto moet in Brabant gemaakt zijn of legt een directe link met de provincie. En het beeldmateriaal moet in 2017 gemaakt zijn.

,,De foto’s refereren aan Brabant, in onderwerpkeuze, aanleiding of thematiek”, zegt Ruud Geven van Stichting Wereldbeelden. ,,Een hele uitdaging voor de fotograaf, maar we verwachten zeker dat er pareltjes tussen zullen zitten. We denken dat mensen ons zullen verrassen.”

Uitleg en deelname voorwaarden staan op Brabant in Beeld: www.brabantinbeeld.nl 

 

Exposeren in Willem Twee kunstruimte

Het werk van de genomineerden van de ‘Brabant in Beeld’ fotowedstrijd zal gelijktijdig met de World Press Photo tentoonstelling te zien zijn in de Willem Twee kunstruimte in Den Bosch.
De genomineerden worden geselecteerd door een vakjury bestaande uit kunst- en fotojournalistieke professionals.

 

Nadat de vakjury de genomineerden bekend heeft gemaakt en de foto-expositie ‘Brabant in Beeld’ is geopend in de Willem Twee kunstruimte kan het publiek haar stem uitbrengen.

Alle genomineerden dingen mee naar de door Canon ter beschikbare prijs, namelijk een Canon EOS M6 systeemcamera met 15-45 mm IS STM lens.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.