Selecteer een pagina
Afgelopen vrijdagavond openden we de World Press Photo 2017 tentoonstelling feestelijk met onze partners en speciale gast documentairefotograaf Mariëlle van Uitert. We kijken terug op een geweldig mooie opening en een fantastisch openingsweekend met groten getale bezoekers…! 

Kracht van beeld
Stichting Wereldbeelden en Canon Nederland haalden de World Press Photo 2017 tentoonstelling dit jaar naar ’s-Hertogenbosch, waar de expositie tot en met 8 december te zien is. De winnende beelden van ’s werelds meest gerenommeerde fotowedstrijd zijn te zien in de Willem Twee kunstruimte. De expositie toont de meest spraakmakende foto’s van fotojournalisten. Jaarlijks worden de bekroonde World Press Photo beelden tentoongesteld in zo’n 100 (wereld)steden in ruim 45 landen.

Wereldbeelden in ‘s-Hertogenbosch
Stichting Wereldbeelden zet zich in om, aan de hand van beelden, in de regio Den Bosch meer aandacht te vestigen op wat zich wereldwijd afspeelt en daagt het publiek zo uit om stil te staan bij hoe de buitenwereld zich ontwikkelt.

“Fotojournalistiek is in staat ons gebeurtenissen in de wereld te laten beleven die anders ver van ons af blijven staan. Het minste dat we kunnen doen is kijken en erbij stilstaan.”

Ruud Geven, voorzitter van Stichting Wereldbeelden.

“Betrokkenheid bij onze omgeving zit net zo diep geworteld in het DNA van Canon als onze passie voor de kracht van beeld. Vanuit deze gedachte was het voor Canon Nederland vanzelfsprekend om de komst van de World Press Photo tentoonstelling naar onze thuisstad Den Bosch mogelijk maken. Aan de hand van deze tentoonstelling hopen we, samen met Stichting Wereldbeelden, het Bossche publiek bewust te maken van de gebeurtenissen in de wereld, door de ogen van professionele fotografen.”

Joop van Boerdonk, Algemeen Directeur van Canon Nederland

Willem Twee
De meest prestigieuze wedstrijd voor fotojournalisten staat dit najaar in de Willem Twee in Den Bosch. De winnende foto’s van World Press Photo 2017 zijn van 18 november tot en met 8 december in Den Bosch te zien. Het is de eerste keer dat de internationale, reizende tentoonstelling naar Willem Twee komt.