Selecteer een pagina

fotografie: John Moore, Getty Images

fotografie: Brendan Smialowski, Agence France-Presse

fotografie: Chris McGrath, Getty Images

fotografie: Wally Skalij, Los Angeles Times

fotografie: Bénédicte Kurzen, Noor and Sanne de Wilde, Noor

fotografie: Daniele Volpe

fotografie: Diana Markosian, Magnum Photos

De gastvrije stad ’s-Hertogenbosch is onderdeel van de wereldwijde tour van de World Press Photo Exhibition 2019. Van 16 november t/m 8 december zijn de winnende foto’s van de 62e jaarlijkse World Press Photo wedstrijd te zien in Willem Twee kunstruimte. Het zijn ruim 150 bekroonde beelden van 43 fotografen uit 25 landen.

World Press Photo (Story) of the Year
De World Press Photo of the Year is Crying girl on the Border van John Moore. De foto toont de huilende Hondurese peuter Yanela Sanchez als zij en haar moeder in bewaring worden genomen door Amerikaanse grensfunctionarissen in McAllen, Texas.

Dit jaar is ook voor het eerst een World Press Photo Story of the Year gekozen. De prijswinnaar is The Migrant Caravan van de Nederlands/Zweedse fotograaf Pieter ten Hoopen. De serie documenteert de grootste migrantenkaravaan in de recente geschiedenis: 7.000 migranten, onder wie minstens 2.300 kinderen.

Exhibition 2019 in Den Bosch
Stichting Wereldbeelden initieert en organiseert voor de derde keer World Press Photo in Den Bosch. Ook dit jaar is de tentoonstelling te zien in de kunstruimte van Willem Twee.

Voor de World Press Photo Contest 2019 zijn 78.801 foto’s ingestuurd door 4.738 fotografen uit de hele wereld. De onafhankelijke jury zocht relevante, unieke en onvergetelijke beelden die de belangrijkste kwesties laten zien, zoals massamigratie, klimaatverandering en persvrijheid. In de tentoonstelling is de World Press Photo of the Year, World Press Photo Story of the Year en de winnende beelden voor elke categorie opgenomen.

Willem Twee kunstruimte
In de prachtige zaal van de kunstruimte Willem Twee staat vanaf zaterdag 16 november de foto-tentoonstelling. Dit jaar zijn de openingstijden verruimd zowel op vrijdag- als zondagavond. De kaartverkoop is gestart en tickets zijn online en aan de kassa van Willem Twee te koop.
Meer informatie via www.worldpressphotodenbosch.nl