Selecteer een pagina

fotografie: Stichting Wereldbeelden

De World Press Photo tentoonstelling in Willem Twee kunstruimte mag zich verheugen in een enorme belangstelling. Wegens succes wordt de tentoonstelling verlengd tot en met 10 december. Zo worden liefhebbers van bijzondere nieuws- fotografie in de gelegenheid gesteld om ook nog het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 december deze expositie te bekijken.

World Press Photo tentoonstelling in Willem Twee
Op de World Press Photo tentoonstelling in Willem Twee zijn bekroonde beelden te zien. De World Press Photo Contest wordt wereldwijd beschouwd als de meest prestigieuze competitie voor fotojournalisten. Uiteraard is ook de winnende foto van dit jaar te bewonderen, gemaakt door de Turkse Burhan Ozbilici.
Directeur Henri Broeren van Willem Twee muziek en beeldende kunst is er trots op gastheer te mogen zijn van zo’n indrukwekkende tentoonstelling. ‘Het is belangrijk dat Den Bosch zich ook met World Press Photo landelijk op de kaart zet,’ aldus Broeren.

Wereldbeelden in ‘s-Hertogenbosch
Stichting Wereldbeelden zet zich in om, aan de hand van beelden, in de regio Den Bosch meer aandacht te vestigen op wat zich wereldwijd afspeelt en daagt het publiek zo uit om stil te staan bij hoe de buitenwereld zich ontwikkelt. “Fotojournalistiek is in staat ons gebeurtenissen in de wereld te laten beleven die anders ver van ons af blijven staan. Het minste dat we kunnen doen is kijken en erbij stilstaan”, zegt Ruud Geven, voorzitter van Stichting Wereldbeelden.

Openstelling
Tentoonstellingsperiode: tot en met zondag 10 december 2017
Openingstijden en adres zie www.willem-twee.nl