Selecteer een pagina

fotografie: Claire van Nunen

fotografie: Claire van Nunen

fotografie: Claire van Nunen

fotografie: Claire van Nunen

NOS-verslaggever Martijn van der Zande ontving vanmiddag twee topfotografen: Ruud van Empel en Raymond Rutting, onder andere winnaar van diverse Zilveren Camera. Singer songwriter Vic Willems zorgde voor de muzikale invulling en Mijke Pol las haar inspirerende column voor.

Op zondagmiddag 26 november werd in het werkwarenhuis een bijzondere TLKSHW gehouden waarvan de toegang gratis was. Dat gebeurde in het kader van de World Press Photo tentoonstelling in Den Bosch. In de TLKSHW zijn twee topfotografen te gast: Ruud van Empel en Raymond Rutting. Onder leiding van NOS-verslaggever Martijn van der Zande kwamen zij praten over hun werk.

De World Press Photo-tentoonstelling herbergt ieder jaar tal van indrukwekkende beelden die door merg en been gaan. – Raymond Rutting

Over de fotografen

Raymond Rutting reist al tientallen de hele wereld over om onder andere voor de Volkskrant foto’s te maken. Van de oorlog in Afghanistan, tot hongersnoden in Afrika tot staatsbezoeken van de Koninklijke Familie, Rutting was erbij. Hij werd in 1997 en 2004 uitgeroepen tot fotograaf van het jaar en heeft in verschillende categorieën van de Zilveren Camera prijzen gewonnen.

Ruud van Empel is kunstfotograaf. Zijn werk hangt in musea over de hele wereld. In 2014 had de Bredanaar een grote overzichtstentoonstelling in het Noord-Brabantsmuseum in Den Bosch. In zijn foto’s creëert Van Empel zijn eigen wereld. Honderden losse onderdelen vormen samen één krachtige foto. In zijn landschappen spelen onschuldig ogende kinderen vaak een hoofdrol.