Selecteer een pagina

Na het succes van OOG Den Bosch (2014) presenteert stadskunstenaar Lucas De Man met ontwerper Pascal Leboucq in augustus 2016 het langverwachte vervolg: WOLK. Met dit grote stadsproject sluit hij zijn periode als stadskunstenaar van Den Bosch af. 

Stadsproject WOLK
Lucas De Man wil met zijn nieuwe stadsproject WOLK verder gaan waar hij met OOG Den Bosch is gebleven: sociaal-maatschappelijke verbindingen in de stad Den Bosch leggen. Daarom heeft hij een innovatieve crowdsource website ontwikkeld, projectWOLK.nl.

Crowdsource website
Het idee achter dit online platform is simpel: mensen, bedrijven en organisaties worden gevraagd om toegangskaarten voor WOLK te kopen en een deel daarvan door te geven aan geselecteerde sociaal-innovatieve en maatschappelijke organisaties. Deze organisaties delen de gedoneerde WOLK kaarten uit aan bijzondere Bosschenaren die veel doen voor het samen-leven in de stad én aan mensen die zonder deze steun anders niet zo snel naar WOLK zouden (kunnen) gaan. En deze mensen geven ook weer door: zij doen, op hun manier, iets voor het samen-leven in de stad.

Met het crowdsource platform wordt WOLK toegankelijk voor het brede publiek en ontstaan er nieuwe ont-moetingen tussen mensen, bedrijven en organisaties. Zo maken de stadskunstenaar en de stad samen van WOLK een echt stadsproject.