Selecteer een pagina

In hartje centrum van Den Bosch stonden gisteravond 400 personen met een fakkel in de hand. Op de Parade vormden zij samen de zin ‘Het is aan jou”. Een statement van Lucas De Man die daarmee zijn stadsproject OOG Den Bosch afsloot.

“Het is aan jou”

Dit is niet enkel een statement, maar ook de samenvatting van het Onderzoek Naar Samenleven (O.N.S.). Dit was het derde perspectief waar vanuit naar de stad werd gekeken. Via diverse manieren en verschillende mensen is er onderzoek gedaan zoals de zes OOG-interviews in het Brabants Dagblad, de interviews voor het Magazine O.N.S., tussen twijfel & daadkracht, de fotowedstrijd ‘Kan jij laten zien hoe Den Bosch samen-leeft?’ en de reacties van de vele bezoekers van de kunstinstallatie OOG.

Oproep tot daadkracht en tot twijfel

In ons onderzoek hebben we gemerkt dat de stad bestaat uit mensen die gezien en gehoord willen worden. Niet alleen in hoe sterk ze zijn, maar ook in waar ze twijfelen en waar ze niet weten. En de mens kan het niet alleen, daarom deed stadskunstenaar Lucas De Man de performance met vele anderen.

fotografie: Pascal Leboucq