Selecteer een pagina

World Press Photo in Den Bosch

“Claire, wil je helpen om World Press Photo naar Den Bosch te krijgen?”

Initiatiefnemer

fotografie: Cindy Langenhuijsen

fotografie: Cindy Langenhuijsen

fotografie: Cindy Langenhuijsen

fotografie: Cindy Langenhuijsen

fotografie: Cindy Langenhuijsen

Claire werd gevraagd mee te denken hoe World Press Photo naar Den Bosch te krijgen. Samen met Ruud Geven en Warren van Hoof heeft ze de strategie bedacht en is de droom gerealiseerd. In 2017 en 2018 stond World Press Photo in Den Bosch, waar stichting Wereldbeelden initiatiefnemer en organisator van is. De internationale tentoonstelling komt ook in 2019 naar Den Bosch toe, van 16 november t/m 8 december is deze te bezoeken in Willem Twee.

Behind the scenes

World Press Photo 2018 in Den Bosch geopend

World Press Photo komt terug naar Den Bosch

Aanwinst voor Den Bosch: World Press Photo te zien in Willem Twee

Side events

Naast de World Press Photo tentoonstelling organiseert Stichting Wereldbeelden een reeks evenementen op het gebied van documentaire- en persfotografie, geïnspireerd door de wereldse journalistieke blik van World Press Photo. Zo ook de fotowedstrijd ‘Brabant in Beeld’. Het doel van deze wedstrijd is om de meest spraakmakende foto’s van Brabantse bodem te tonen in een speciale expositie naast de World Press Photo tentoonstelling. Ook worden er diverse presentaties en gegeven door bekroonde fotografen.

TLKSHW met Rutting en Van Empel

Eddy van Wessel op bezoek

Brabant in Beeld

Samenwerking

De World Press Photo tentoonstelling in Den Bosch is een initiatief van Stichting Wereldbeelden en een samenwerking met de tentoonstellingsruimte Willem Twee, muziek en beeldende kunst. In 2017 en 2018 kwam de tentoonstelling mede tot stand door sponsoring van Canon Nederland N.V.