Selecteer een pagina

World Press Photo in Den Bosch

“Claire, wil je helpen om World Press Photo naar Den Bosch te krijgen?”

Initiatiefnemer

fotografie: Cindy Langenhuijsen

fotografie: Cindy Langenhuijsen

fotografie: Cindy Langenhuijsen

fotografie: Cindy Langenhuijsen

fotografie: Cindy Langenhuijsen

Claire kreeg de vraag gesteld of ze wil meedenken hoe World Press Photo naar Den Bosch te krijgen. Want Ruud Geven wilde deze ambitie graag realiseren. Al snel bleek er synergie te zijn tussen beiden en vormden ze een goed team dat werd uitgebreid met Warren van Hoof en anderen.
In 2017 was World Press Photo in Den Bosch een feit en stond de internationale tentoonstelling van 18 november t/m 10 december. Vanwege het succes komt de tentoonstelling ook in 2018 naar Den Bosch toe.

Behind the scenes

World Press Photo komt terug naar Den Bosch

Wegens succes verlengd

Aanwinst voor Den Bosch: World Press Photo te zien in Willem Twee

Side events

Naast de World Press Photo tentoonstelling organiseert Stichting Wereldbeelden een reeks evenementen op het gebied van documentaire- en persfotografie, geïnspireerd door de wereldse journalistieke blik van World Press Photo. Zo ook de fotowedstrijd ‘Brabant in Beeld’. Het doel van deze wedstrijd is om de meest spraakmakende foto’s van Brabantse bodem te tonen in een speciale expositie naast de World Press Photo tentoonstelling. Ook worden er diverse presentaties en gegeven door bekroonde fotografen.

TLKSHW met Rutting en Van Empel

Eddy van Wessel op bezoek

Brabant in Beeld

Samenwerking

De World Press Photo tentoonstelling in Den Bosch is een initiatief van Stichting Wereldbeelden en komt tot stand door partnerships met Stichting World Press Photo, Canon Nederland N.V. en Willem Twee.