Claire van Nunen

Leuk dat je even komt spieken wie Claire nu is. Ik ga dat kort proberen te verwoorden.

Ik heb een eenvoudige smaak, ik ben altijd met het beste tevreden.

- Oscar Wilde

Eigenlijk ben ik niet in één hokje te plaatsen en dat daar ben ik blij mee. Ik denk graag ‘outside the box’, een ‘box’ die we samen gedefinieerd hebben. Daarvan ben ik me bewust, de mens creërt graag een overzichtelijke wereld.
Om nieuwe ideeën en gedachten te verwoorden en te realiseren is het handig om te weten in welke paradigma’s we denken en handelen.
Dit is belangrijk om de vernieuwende ideeën en gedachten helder te definiëren en in beeld te brengen. Op zo’n manier dat de rest van wereld ze weer begrijpt, dat vind ik leuk om te doen.

Mijn achtergrond is tweeledig. Als grafisch ontwerper (St. Joost, Breda) en cultureel wetenschapper (TiU, Tilburg) houd ik ervan om het maken en het reflecteren beide te doen. De afwisseling van creëren en denken vind ik heerlijk. Dit komt ook terug in de projecten die ik doe. Wanneer je daar wat meer van wil weten, kijk dan even bij mijn portfolio.

Tevens voel ik me een geëngageerd persoon en denk graag mee over het maatschappelijk belang en de toegevoegde waarde van (project)organisaties voor haar doelgroepen (sociaal kapitaal). Niet alleen vanuit het eigen perspectief, maar juist ook vanuit de relevantie voor de (netwerk)samenleving.

fotografie: Wieneke Hofland

creatief communicatieprofessional

creatief communicatieprofessional

Claire helpt organisaties en project-organisatie helder en effectief te communiceren over hun toegevoegde waarde. Hoe?

 • Claire verheldert uw communicatieprobleem
 • Claire denkt strategisch mee
 • Claire verzorgt een geheel communicatieconcept
 • Tot slot regisseert Claire de uitvoering van het geheel

 • Testimonial
  Frank Vermunt , afdelingsleider havo/atheneum 3 ds. Pierson College

  Claire heeft onze school ondersteund bij het ontwerpproces van een naam & logo voor ons startende videoleerbedrijf. Claire coachte leerlingen die hierbij betrokken waren op een activerende en inspirerende manier. Uiteindelijk realiseerde Claire een logo voor dsP-tv dat goed aansluit bij de huisstijl van het ds Pierson College, maar tegelijkertijd ook onderscheidend is.

 • Testimonial
  Richard ten Brink, gitarist Ravage4

  Claire ging de uitdaging aan om, out of the box denkend, een cd-hoes voor onze band te maken. Ze schakelde haar netwerk in en kwam samen met Steve Napier naar onze band kijken en luisteren. Uit creatieve vrijheid ontstond een prachtig resultaat dat wij met trots laten zien. Het resultaat van écht luisteren, kijken en daarop inspelen.

 • Testimonial
  Erna Hooghiemstra, Managing director het PON

  Claire heeft bij het PON uitstekend werk verricht met de opzet en doorvoering van een nieuwe huisstijl. Ik heb haar leren kennen als een creatief persoon die hecht aan een tot in de puntjes afgeleverd product.