Selecteer een pagina

fotografie: OOG Den Bosch

Het zal niet veel mensen gebeuren dat er een print met een diameter 4,2 meter van hun oog wordt gemaakt. Het overkwam de Boschenaren die zich opgaven voor fotografie van hun ogen voor de kunstinstallatie OOG. Begin mei lieten zij hun ogen fotograferen bij Canon.

Ogen als de ziel
Nu de testinstallatie staat gaan we door met de ontwikkeling van de andere ogen. Want iedere kunstinstallatie OOG krijgt een aparte print van een echte iris.

Via social media deden we een oproep dat we Bosschenaren zochten die hun ogen wilden laten fotograferen met een speciale camera met macrolens. Uit de 50 deelnemers werd uiteindelijk een selectie van 5 ogen gemaakt. Het resultaat vonden we verbluffend, want de ogen geven een hele mooie abstractie. Het ziet eruit als een cosmos op zich.

Inmiddels zijn de mooiste ogen geselecteerd. Een reactie een van de modellen:

De oproep het verzoek om je ogen te laten fotograferen voor een kunstproject in Den Bosch kwam voorbij op Facebook. Na een lichte twijfel dacht ik, waarom niet! Hoe leuk zou het zijn als ik daar een bijdrage aan kon geven, dus meldde ik me aan.
Op de dag van de fotosessie werd een uitleg gegeven hoe de installatie er verder uit zou zien. Zonder veel verwachtingen heb ik mijn ogen laten fotograferen. Met het idee leuk als mijn ogen kozen worden, ging ik weer verder met de dagelijkse dingen. Ineens werd ik gebeld dat mijn oog wordt gebruikt. Erg leuk! – Tessy Wijers