Selecteer een pagina

Vandaag worden plannen werkelijkheid. Voor de theatervoorstelling ‘Lampenmakers’ heb ik afgelopen tijd gewerkt aan een idee en plan waardoor een belangrijke doelgroep kan worden bereikt. In samenwerking met Omroep Brabant gaan we een making of maken van deze unieke voorstelling die maar drie weken in de Philipszaal van het Parktheater Eindhoven speelt.

Script van The making of
In de aanloop naar de première van de voorstelling ‘Lampenmakers’ volgen we een aantal personen die zorgen voor de totstandkoming van deze voorstelling. We geven letterlijk een kijkje achter de schermen. Dit gebeurt op twee momenten voor de voorstelling. Het eerste moment is drie maanden ervoor; de repetities zijn net begonnen bij Het Zuidelijk Toneel. Het tweede moment is nog minder dan veertien dagen voor de premiere. We zijn op de locatie waar de voorstelling gespeeld gaat worden, het Parktheater in Eindhoven.

Verschillende personen komen aan het woord over hun bijdrage aan de voorstelling, zoals Marcel Osterop (toneelschrijver), Roel Swanenberg (regisseur Lampenmakers) en de acteurs: Tijn Docter, Bart Klever, Sarah Jonker, Judith Sleddens en Peter Vandemeulenbroecke. Ook een van de muzikanten Nicolas Rombouts vertelt hoe hij te werk gaat. Net zoals Michiel van Cauwelaert (toneelbeeld) en Piet Menu, dramaturg van de voorstelling en artistiek leider van Het Zuidelijk Toneel.

Dit plan heb ik samen met Ruut van der Beelen (filmregisseur) uitgewerkt. Het concept scherp stellen en de productie van de draaidagen is een welkome afwisseling in mijn werkzaamheden achter de laptop. Benieuwd wat het eindresultaat gaat zijn…!