Selecteer een pagina

Na het succes van OOG Den Bosch (2014) presenteert stadskunstenaar Lucas De Man met ontwerper Pascal Leboucq in augustus 2016 het langverwachte vervolg: WOLK. Met dit grote stadsproject sluit hij zijn periode als stadskunstenaar van Den Bosch af. De kunstinstallatie WOLK bestaat uit een 20 meter hoge toren met daarin een wonderlijke theatrale queeste door een gangenstelsel. De tocht komt uit op het dak van een gebouw waar een uitzicht is over de hele stad.

WOLK, een tocht van wat je bent naar wie je bent
Lucas en Pascal hebben zich voor WOLK laten inspireren door het boek ‘de Toverberg’ van Thomas Mann en hebben de tocht in WOLK opgebouwd volgens de principes van de Socratische leer. WOLK is een fantastische theatrale tocht door een enorme kunstinstallatie die eindigt op een dak in de stad. De installatie neemt mensen mee op reis naar zichzelf, naar nieuwe inzichten, dromen of visies op ons mens-zijn in de verwarrende transitietijd waarin we nu leven. In WOLK maakt de bezoeker een tijdreis naar de ziel. De tocht door WOLK duurt ongeveer 45 minuten en is geschikt voor bezoekers vanaf 14 jaar. De kunstinstallatie is helaas niet toegankelijk voor bezoekers die slecht ter been zijn.

In Search of Europe
Stadsproject WOLK is een onderdeel van het internationale en multidisciplinaire kunstproject ‘In Search of Europe‘. Het project omvat naast WOLK ook de voorstelling ‘De Man door Europa’ en de documentaire ‘In Search of Europe, meeting modern visionaries’. Alle onderdelen van dit grote project zijn geïnspireerd op de reis door Europa die Lucas in de zomer van 2015 maakte.

Lucas De Man
Lucas De Man is artistiek leider van Stichting Nieuwe Helden, regisseur bij Het Zuidelijk Toneel en als stadskunstenaar verbonden aan de stad ’s-Hertogenbosch. In al zijn projecten streeft Lucas ernaar om de publieke ruimte geen anonieme consumptiemarktplaats te laten zijn, maar een plek van verbinding, verwondering, verstrooiing, verbazing, verwarring en zo uiteindelijk: ont-moeting. Een moment van niet moeten.