Selecteer een pagina

fotografie: Claire van Nunen

Op 28 september 2013 start de Kunstnacht Den Bosch vanaf 20:00 uur en gaat door tot de kleine uurtjes. Musea, galleries, theater-/film- en concertzalen, (digitale) werkplaatsen en tentoonstellingsruimtes zijn open tot 00.00 uur. Daarna vindt er een spectaculaire soundspace afsluitingsact plaats bij de oude mengvoederfabriek De Heus en kan er gefeest worden op diverse locaties. De Kunstnacht biedt een gevarieerd programma dat deuren opent naar bekende en ongekende mogelijkheden!

Verrassend programma
De Kunstnacht is een uitgelezen moment om in aanraking te komen met kunstenaars, musici en hun werk. Op bekende en nieuwe plekken in Den Bosch zijn er diverse acts te zien. Het aanbod is een mix van diverse kunstuitingen. Laat je verrassen door een avond én nacht vol digitale kunst en games, film en video, grafiek, keramiek, muziek, textiel en performance. Een aaneenschakeling van energieke live-optredens en happenings, met als kers op de taart een afsluitende live act: de laser sound performance van Edwin van der Heide.

Locaties en highlights
De kunstinstellingen bieden op hun locatie een doorlopend programma van 20.00 tot 00:00 uur. De locaties liggen in drie gebieden: Hinthamerstraat e.o., Museumkwartier en Kop van ‘t Zand. Je kunt zelf je route samenstellen of een voorgestelde route volgen. Voorafgaand aan de Kunstnacht kun je bij diverse gelegenheden een hapje eten. De afsluitende act is om 00:15 uur bij De Heus (Kop van ‘t Zand). Aansluitend is er de Kunstnacht Party in W2 Poppodium met onder andere hiphop-beats en een tropical dance-floor! In de Verkadefabriek is er een dancefeest in de Clubzaal en kan je chillen en napraten in het café dat tijdens de Kunstnacht langer geopend is.

Deelnemende instellingen
De Bossche kunstinstellingen die de Kunstnacht mede mogelijk maken zijn: Verkadefabriek, W2 Poppodium, AKV|St.Joost, BAI, Bieb Den Bosch, DMT Loods, Dutch Art & Design Salon, Tentoon, Koningstheater Atelier, Galerie Arti Capelli, Wolvers Porselein, Galerie Iets moois aan de muur, Kurtface zeefdrukatelier, De Kunstwinkel, Galerie Indruk, Galerie Kubra, Café Voltaire, Majke Hüsstege, Cor Unum, Jheronimus Bosch Art Centre, Kunstlocatie Würth, Meet.s, Mieke van Schaijk galerie/Westside, Museum Slager, de Muzerije, Nova Zembla, Het Noordbrabants Museum, Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch, STOK, SOLOS, Grafisch Atelier, Digitale Werkplaats/bART, Zuiderzinkerk, galerie Tiglio, galerie-atelier Nelleke de Noo, World Skate Center, BYTS (JB500).