Selecteer een pagina

fotografie: Claire van Nunen

Op zaterdag 26 september start de vierde editie van Kunstnacht Den Bosch. Dit omvangrijke evenement presenteert op één avond een doorlopend programma in zowel de grote als de kleine Bossche kunstinstellingen. Het complete Kunstnacht programma biedt een waanzinnig avontuur op diverse plekken in de stad! In galeries, musea, theaters, kunstenclusters, loodsen en spelonken is er kunst gemaakt door heel veel kunstenaars en makers. Met cross-overs tussen kunstvormen zoals muziek, film & video, grafiek, performances, beeldende kunst en games.

Opladen met kunst, losgaan in de nacht en veel verrassende ervaringen
Alle facetten van kunst zijn vertegenwoordigd binnen de Kunstnacht Den Bosch. Ontdek via de (nieuwe exclusieve) Kunstnacht Routes verrassende proeverijen, experimentele ervaringen, performance-opera, interactieve games, gezellige spots, onwijs harde knock-out jams op ramps en de beste dansplekken. Voor iedereen is er wat te doen en te vinden. Laagdrempelig, kleinschalig, obscuur, een spannend en betoverend Bosch evenement.

Highlights programmering
Kom op bezoek in ‘Kartondorp’ in de DMT-Loods waar ook de Nachtburgemeesters te vinden zijn. In dit levensechte kartonnen dorp kun je een bioscoop, museum of café bezoeken. Of duik bij Muzerije, gewapend met een zaklamp, de ‘duistere’ tentoonstelling ‘Nachtkijkers’ in, een tentoonstelling geïnspireerd op Jheronimus Bosch. In de Willem II Fabriek wordt je ondergedompeld in de eclectische en obscure ‘Club Velvet’. In de pop-up store van SOLOS tonen en verkopen verschillende jonge ontwerpers en kunstenaars hun unieke design producten. Maar je kunt ook de ‘Minicursus moeilijke kunsttermen aan de hand van ondoorgrondelijke voorbeelden’ volgen in het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch, waar ook de surrealistische mini-opera van Renée van Trier te zien is; een likje Disney gecombineerd met het Lynch-gevoel.

Nieuw deze editie: 3 EXCLUSIEVE KUNSTNACHT ROUTES
Graag met vrienden, collega’s of familie onder deskundige begeleiding de Kunstnacht intrekken? Dat kan! Er zijn drie verschillende exclusieve verzorgde rondleidingen samengesteld. Beleef de diversiteit aan kunst en cultuur die de stad te bieden heeft. Ontmoet kunstenaars en kunstkenners in het Museumkwartier, bezoek meeslepende concerten en leuke galeries, ontdek de broedplaatsen voor jong talent. Behoorlijk wat extra’s voor een klein beetje meer.

Deelnemende organisaties
De Bossche kunstinstellingen die de Kunstnacht mede mogelijk maken met hun programma zijn: ARTuarium, Café Voltaire, De Celcius, Muzerije, DMT-Loods, Galerie Indruk, Galerie KUBRA, Het Noordbrabants Museum, Jheronimus Bosch Art Center, Kunstlocatie Würth, Museum Slager, Nova Zembla, Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch, Stichting Generatie Zuid, SOLOS, STOK, Muziekcentrum De Toonzaal, Social Label, Verkadefabriek, World Skate Center, Wijdoendingen, Willem II Fabriek (RAK, Wave of Tomorrow, Grafisch Atelier, kunstenaars Willem II Fabriek en TenToon).