Selecteer een pagina

fotografie: Ben Nienhuis

fotografie: Ben Nienhuis

fotografie: Ben Nienhuis

fotografie: Ben Nienhuis

fotografie: Ben Nienhuis

fotografie: Ben Nienhuis

Afgelopen zaterdag was de selectiedag van de Bosch Open Expo (B.O.E.). Er was een grote opkomst! Uit de maar liefst bijna 700 werken werden er 228 werken geselecteerd door de 18-koppige dagjury. Daarvan worden er 158 kunstwerken tentoongesteld in de stad van de Middeleeuwse meester.

Publiciteit
We waren al vroeg op locatie om voor ter bereiden, want om 9.30 uur werden de eerste werken gepresenteerd aan de dagjury.  Verschillende pers- en media kwamen langs, zoals Omroep Brabant en maakte een het videoverslag:

Op naar de tentoonstelling
Aan het einde van de dag werd de definitieve selectie bekend gemaakt: 158 kunstwerken, waarvan 1 audiovisueel werk, 119 tweedimensionale werken en 38 driedimensionale werken.

De definitieve keuze is gemaakt door acht verschillende Bossche culturele instellingen in samenwerking met Het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch. Vanaf maart 2016 zijn de werken te bekijken in de Willem II Fabriek, het Kruithuis, Kunsthal Boschveld, Muzerije, Museum Slager, Kunstlocatie Würth, Stadskantoor gemeente ’s-Hertogenbosch en in de expositieruimte van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Talrijke kunstwerken uit het hele land
De bijna 700 ingeschreven werken kwamen van heinde en verre. Kunstenaars uit het hele land, enkelen zelfs uit het buitenland, reisden af naar ’s-Hertogenbosch om hun werk anoniem te laten selecteren. Deze taak lag in de handen van de prestigieuze jury, waaronder Hendrik Driessen (De Pont museum), Paul van Rosmalen (Borzo Gallery), Lucas De Man (Bossche stadskunstenaar en presentator Kunstuur) en Majke Hüsstege (Galerie Majke Hüsstege).